Vrenadagen och Ångans dag – bilderna berättar

Vrenadagen 7 september 2019 Ångslupen Munter 140 år!

På Vrenadagen den 7 september kommer Ångslupen Munter från 1879, att uppmärksammas på scenen kl 11.15. Sveriges Ångbåtsförening kommer att medverka.

Vi berättar kort om vår verksamhet, hur ångbåtstrafiken på Yngaren och Hallbosjön en gång bidrog till Vrenas utveckling och om hur Ångslupen Munter renoverats från vrak till populär utflyktsattraktion.

Därefter kör vi kortturer från Munters brygga i Pilgrimsbo kl 12.00, 13.00, 14.00 och 15.00.

Välkommen att åka med oss på Ångslupen Munter, en riktig ångbåt!

Ångans dag 26 juli och Vrenadagen 6 september 2014
– Lyckade evenemang med Munter

Vid både Ångans dag och Vrenadagen var Munter med och bidrog till den glada stämningen. Det var stort intresse både för tekniken med ångmaskiner och för alla aktiviteter som Vrena kan bjuda på. En ovanlig händelse för Ångslupen Munter var när entusiastiska resenärer landade med sjöflygplan för att direkt hoppa ombord på Munter för vidare färd.

Vrenadagen  var lyckad på alla vis. Inte ett moln på himlen och cirka 20 grader i luften. Vid första turen, kl 10, låg Hallbosjön spegelblank. Vi körde 6 ordinarie turer och en extratur kl 16, vilket innebar att totalt 61 passagerare åkte med. Kafé Munter hade en strid ström av besökare hela dagen. Vi kör nu bokade turer september månad ut.

Låt bilderna nedan berätta om lyckade evenemang i Vrena!