Ulla-Bellas vinklubb firade 20-årsjubileum med Munter

När Ulla-Bellas vinklubb skulle fira sitt tjugoårsjubileum valde de att göra en tur med Munter.

Det är vi som är Ulla-Bellas vinklubb. Den består av 13 ”tanter”, de flesta boendes i Bettna Väster. Vi träffas lite då och då för att ha vinprovning, äta och dricka gott.

Vinklubben startades i september 1991. När vi skulle planera vårt 20-årsjubileum tyckte vi att en Munter-resa skulle passa. Vi var ute i god tid, redan i november 2009,  så vi blev de allra första som bokade båten.

Den 24 september är det dags. Det är en underbart solig höstdag och Munter gör sin sista resa för säsongen. Anders Forsman är skeppare, Arne Olander sköter maskinen och Per-Ivan Andersson är matros. Björn Jägerstedt fotograferar.

I ”tidsenliga” kläder samlas vi vid Pilgrimsbo i Vrena och vandrar nerför backen mot vattnet. Där ligger Munter så vacker i solen och väntar på sin ”stuvning”. Flaggan är hissad och vajar i vinden. Per-Ivan tar emot oss, för dagen iklädd hög hatt. I korgarna har vi champagne och skeppsskorpor som inmundigas innan avfärd. Vi blir personligt och varmt välkomnade på båten.

Färden går ut på Hallbosjön. Det serveras muntermacka och vin i specialdesignade flaskor.
Vi pratar och skrattar och äter och dricker medan Per-Ivan försöker få vår uppmärksamhet för att berätta om Munters historia (det går ganska bra).

Ångvisslan ljuder vid Karlberg, och Torbjörn Lövgren svarar med att blåsa i sin mistlur.  Senare kommer han ner till sin brygga och vinkar glatt. Kanske hörde han oss redan när vi lade ut från Pilgrimsbo. (Det är han som har skänkt ångvisslan till Munter.)

Färden går vidare och vi närmar oss bron vid Skräddartorpsån. Där måste skorstenen fällas för att vi ska komma under. När vi närmar oss Sjölunda måste vi vända och hemresan påbörjas.

Den Sörmländska naturen visade sig från sin vackraste sida, även om vi sjöng om Roslagens famn på akterdäck. Väl ilandsatta fortsätter vi vårt 20-årsfirande med middag och vin senare på kvällen.

Från vänster: Carina Skoog, Birgitta Malmgren, Eila Andersson, Marie Karlson, Lena Johansson, Pia Jansson, Pia Posse, Lilian Björk Johnsson, Lotta Jansson, Gunilla Jägerstedt, Cecilia Johansson

Vi är mycket nöjda med vår dag.    
Ulla-Bellas vinklubb